Teammanager Yvon Madiot van FDJ realiseert zich dat Thibaut Pinot ondanks zijn triomf in de koninginnenrit nog lang niet zeker is van de eindzege in de Ronde van Zwitserland.

"Het doel is om deze rittenkoers te winnen, maar de tijdrijders hebben een niet zo grote achterstand", aldus Madiot in gesprek met Cyclingnews.

Tom Dumoulin, die woensdag zijn leiderstrui verloor maar de schade beperkt hield, bezet in het algemeen klassement de zevende plaats op 1.32 minuut van Pinot. Zondag lijkt de beslissing te vallen in de afsluitende tijdrit van 38 kilometer.

"Renners als Geraint Thomas en Dumoulin zitten op het vinkentouw. Het zal een zware tijdrit worden, ook door de lengte", voorspelt Madiot.

"Over de komende dagen maak ik me weinig zorgen. De eenvoudigste etappes komen eraan. Ik weet zeker dat de teams van de sprinters ook zullen helpen met controleren."

Pinot zelf vindt het vooral belangrijk dat hij liet zien over goede benen te beschikken in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk.

"Dit is heel goed voor mijn zelfvertrouwen met het oog op de Tour de France. Deze zege helpt me om rustig te blijven. De Ronde van Zwitserland ligt me wel."