Lizzie Armitstead is woensdag naar het ziekenhuis vervoerd kort nadat ze na de finish van de eerste etappe in de Women's Tour in Aldeburgh hard ten val kwam. Later op de dag mocht ze het medisch centrum weer verlaten.

De 26-jarige Britse van de Nederlandse ploeg Boels-Dolmans won de etappe en kwam in volle vaart juichend over de finish, waarna ze hard in botsing kwam met een groepje fotografen en koersdirecteur Mick Bennett.

Hulpverleners schoten toe en dienden haar onder meer zuurstof toe en brachten een nekbrace aan. Daarna werd Armitstead met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Na een verblijf van een enkele uren mocht de Britse de medische kliniek verlaten. Ze voegde zich weer bij haar ploeggenoten in het hotel.

De nummer twee van de olympische wegrit in Londen (2012), die kneuzingen en schaafwonden heeft opgelopen, maakte 's avonds via Twitter bekend dat ze donderdag niet zal starten in de tweede etappe in de hoop dat ze op tijd hersteld is voor de Britse kampioenschappen.

Andere rensters die na de streep in de chaos eveneens onderuitgingen, liepen eveneens geen zwaar letsel op.

Leiderstrui

Uit naam van Armitstead nam een ploeggenote op het podium de leiderstrui in ontvangst.

De Women's Tour over vijf etappes is de belangrijke rittenkoers voor vrouwen in Groot-Brittannië. Marianne Vos veroverde de eindzege vorig jaar, maar ontbreekt nu in het deelnemersveld.

Roxane Knetemann was woensdag de eerste Nederlandse op de zesde plaats.

Bekijk beelden van de val: