Wilco Kelderman keek vrijdag na afloop van de zware bergrit in het Criterium du Dauphiné tevreden terug op de zesde etappe.

De kopman van Lotto-Jumbo passeerde als dertiende de streep en steeg in het klassement naar de veertiende plek. Hij moest twintig seconden toestaan op Chris Froome en tweeënhalve minuut op ritwinnaar Rui Costa.

"Dit is hoe wielrennen bedoeld is. In het begin van de etappe, op een steile klim zat ik goed van voren. Daarna waren er voortdurend aanvallen van jongens als Nibali en Valverde. Het was de hele dag koers", zegt Kelderman op de site van Lotto-Jumbo.

"Ze reden uiteindelijk weg in de afdaling, daar zat ik net iets te ver van achteren. Dat was zonde. Vanaf dat moment moest ik zoveel mogelijk energie sparen en ging het in de finale nog redelijk goed. Ik hoorde niet bij de besten, maar het ging beter dan gisteren."

Donderdag moest Kelderman nog lossen in de groep der favorieten en verloor hij veel tijd.

Koninginnenrit

Zaterdag staat de koninginnenrit van de Dauphiné op het programma en ploegleider Erik Dekker denkt dat Kelderman dan met de besten mee bergop kan.

"Morgen is wel de zwaarste rit, naar verwachting wordt er tot de laatste klim gewacht. Het zou mooi zijn als Wilco dan weer zoals de afgelopen dagen kan presteren. Hij is op de goede weg."