Tejay van Garderen wil komende maand in de top drie eindigen van de Tour de France, zo maakt hij duidelijk na het veroveren van de leiderstrui in het Criterium du Dauphiné.

"Het podium in de Tour is mijn doel. Dat was al zo voor de Dauphiné en dat is nu nog steeds het geval", vertelt de 26-jarige Amerikaan van BMC aan Cyclingnews.

"Ik word steeds iets beter. Hopelijk gaat dat nog even door, die progressie. In deze koers wil iedereen zich toch een beetje laten zien. Tegelijkertijd mag je er niet te veel uit opmaken."

Van Garderen achterhaalde donderdag Chris Froome in de slotfase van de etappe met aankomst in Pra-Loup. Alleen de eerder ontsnapte Romain Bardet bleef buiten schot.

"Toen Froome zijn aanval plaatste, wilde ik eerst met hem meegaan. Hij ging echter keihard, dus besloot ik mijn eigen ritme te kiezen. In de laatste kilometer kwam ik steeds dichterbij en wist ik hem zelfs nog te passeren."

"Dat had ik niet verwacht. Normaal gesproken zie je renners als Froome niet meer terug als ze eenmaal een gaatje hebben geslagen. Dit geeft zeker vertrouwen voor juli."

Vrijdag verdedigt Van Garderen zijn leiderstrui in een rit over een geaccidenteerd parcours naar Villard-de-Lans.