Bauke Mollema verloor donderdag veel tijd op de favorieten in het Criterium du Dauphiné. De kopman van Trek bekende na afloop dat een rugblessure hem al tijden hindert.

"Ik heb rugproblemen en die worden niet beter", aldus de Groninger, die ruim een kwartier verloor op winnaar Romain Bardet, op de website van zijn ploeg.

"Door mijn rug had ik simpelweg de kracht niet. Daarom heb ik maar niets geforceerd en ben ik rustig naar de finish gereden."

De nummer tien van de Tour de France van vorig jaar vreest niet voor zijn deelname aan de editie van dit jaar, die op 4 juli van start gaat in Utrecht.

"Ik maak me totaal geen zorgen voor de Tour, maar ik moet een osteopaat bezoeken en me goed laten behandelen. Mijn rug wordt geblokkeerd en ik heb geen power."

Frustrerend

De 28-jarige Mollema heeft de klachten volgens Trek overgehouden aan een val in de Ronde van Baskenland begin april. De renner die overkwam van Belkin baalt van zijn klachten.

"Ik had in deze rit graag diep willen gaan, maar dat kon niet en dat is frustrerend. De spieren in mijn rug zijn helemaal stijf. De conditie is gelukkig wel goed, want er is niets mis met mijn hartslag."

Mollema weet al dat hij volgende maand de kopman van Trek is voor de Tour. Hij bezet in de Dauphiné nu de 73e plaats in het klassement op ruim 16 minuten van leider Tejay van Garderen.