Nacer Bouhanni heeft woensdag zijn tweede ritzege in het Criterium du Dauphiné geboekt. De Fransman was in de vierde etappe duidelijk de sterkste in de sprint.

Martijn Keizer kleurde de rit met een lange ontsnapping waarin hij na het afhaken van medevluchter Tosh Van der Sande als laatste overbleef.

De renner van Lotto-Jumbo hield het tot zo'n 10 kilometer voor de streep vol. Zijn kopman Wilco Kelderman probeerde de aanval nog over te nemen, maar slaagde daar niet in.

Na diverse vluchtpogingen van onder anderen Tim Wellens werd het toch een sprint van een uitgedund peloton. Bouhanni, die maandag ook de tweede rit won, was daarin veel te sterk voor de Belg Jonas Vangenechten en Luka Mezgec, de Sloveen van Giant-Alpecin.

Bram Tankink, teamgenoot van Keizer en Kelderman, was uiteindelijk de beste Nederlander op de twaalfde plaats.

Dennis

In het algemeen klassement behield Rohan Dennis zijn leidende positie na de winst van BMC in de ploegentijdrit van dinsdag. Zijn kopman Tejay van Garderen staat tweede in dezelfde tijd.

Vincenzo Nibali, kopman van Astana, is de nummer vier voor zijn teamgenoot Lieuwe Westra. Kelderman staat veertigste op 54 seconden. Bauke Mollema geeft op plek 57 al 1.15 toe. Chris Froome staat er met een achterstand van 35 seconden ook niet geweldig voor.

Het peloton krijgt donderdag een zware bergetappe voorgeschoteld die finisht op de Pra-Loup, een beklimming van de tweede categorie die volgende maand ook in de Tour de France wordt bedwongen.

Video: Samenvatting van de vierde etappe