BMC heeft dinsdag de ploegentijdrit van het Criterium du Dauphiné gewonnen. Rohan Dennis is na de derde etappe de nieuwe drager van de gele trui.

De Amerikaanse formatie completeerde de 24,5 kilometer van Roanne naar Montagny in 29 minuten en 58 seconden, net boven de 49 kilometer per uur gemiddeld.

Lieuwe Westra is door de tweede plaats van Astana vijfde in het klassement op vier seconden van de Australische leider. Lars Boom, die ook voor de equipe uit Kazachstan rijdt, is dertiende op zestien tellen.

Movistar eindigde met Alejandro Valverde in de gelederen als derde met een achterstand van vijf tellen. Lotto-Jumbo werd met kopman Wilco Kelderman, die maandag ten val kwam, tiende op 54 seconden.

"De samenwerking was goed", reageerde Kelderman, die geen last meer ondervond van zijn val. "Het ging goed."

Het Team Sky van leider Peter Kennaugh, kopman Chris Froome en Wout Poels kwam als zesde over de streep op 35 seconden van de winnaars. Niki Terpstra reed met Etixx-QuickStep naar plek vier, voor Orica-GreenEdge.

Mollema

Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle en regerend winnaar Andrew Talansky legden met Cannondale-Garmin beslag op plaats zeven, vijf plekken boven het Lotto-Soudal van Pim Ligthart. Bauke Mollema werd met Trek slechts zeventiende op 1.14, een plekje boven Giant-Alpecin dat aantrad met Albert Timmer.

Van de klassementsrenners heeft Tejay van Garderen de beste uitgangspositie. De Amerikaan van BMC staat tweede in dezelfde tijd als zijn teamgenoot Dennis. Andri Grivko van Astana is de nummer drie net voor zijn kopman Vincenzo Nibali.

De Dauphiné is voor veel renners de laatste test voor de Tour de France, die op 4 juli van start gaat in Utrecht. In de Ronde van Zwitserland, de andere voorbereidingskoers, staat geen ploegentijdrit op het programma. Die discipline wordt dit jaar wel in de Tour verreden.

Het peloton krijgt woensdag een heuvelachtige rit voor de wielen in de Dauphiné. In de vierde etappe van Anneyron naar Sisteron zijn twee klimmetjes van de vierde en eentje van de derde categorie opgenomen.

Video: Samenvatting van de derde etappe