Roman Kreuziger en zijn ploeg Tinkoff-Saxo denken eraan om een schadeclaim in te dienen nadat de UCI de dopingaanklacht tegen de Tsjech heeft ingetrokken.

De klimmer werd lange tijd verdacht van dopinggebruik door abnormale waarden in zijn bloedpaspoort, maar onlangs trok de internationale wielerunie de zaak bij sporttribunaal CAS terug.

"Natuurlijk zijn we daar blij mee, maar we willen graag een duidelijke verklaring van de UCI", aldus manager Stefano Feltrin van Tinkoff-Saxo tegen Cyclingnews.

De UCI meldde vorige week in een korte verklaring dat het besluit was genomen door 'nieuwe informatie' over Kreuziger, wiens ongebruikelijke waarden dateren uit zijn tijd bij Astana in 2011 en 2012.

Kreuziger heeft zich samen met advocaten jaren verdedigd en een schadeclaim bij de UCI behoort volgens Feltrin dan ook tot de mogelijkheden.

"Het is een optie. Als ik mezelf zo lang had moeten verdedigen, zou ik het misschien ook doen. Het team is door dit verhaal ook beschadigd. We hebben hem niet kunnen opstellen in de Tour de France vorig jaar."