Tom Dumoulin en Koen de Kort behoren tot de achtkoppige selectie waarmee wielerploeg Giant-Alpecin zaterdag begint aan de Ronde van Zwitserland.

Dumoulin is met de Fransman Warren Barguil aangewezen als kopman voor het algemeen klassement. De Duitser John Degenkolb moet zorgen voor succes in de vlakke etappes.

Vorig jaar eindigde Dumoulin als vijfde in het algemeen klassement en werd in twee etappes tweede, waaronder de proloog.

Volgens ploegleider Rudi Kemna hoopt Giant met Dumoulin ook op dagsucces. "We hebben goede helpers voor Barguil en Degenkolb. Dumoulin krijgt de vrijheid om voor een ritzege te gaan in een mogelijke ontsnapping, de proloog en de lange afsluitende tijdrit."

Naast de genoemde renners wordt Dumoulin bijgestaan door de Duitsers Nikias Arndt en Johannes Fröhlinger, de Amerikaan Carter Jones en de Oostenrijker Georg Preidler.

De Ronde van Zwitserland begint zaterdag met een proloog van 5,1 kilometer in Risch-Rotkreuz en eindigt zondag 21 juni in Bern met een tijdrit van 38,4 kilometer.