Nacer Bouhanni heeft maandag de tweede etappe van het Criterium du Dauphiné gewonnen. De 24-jarige Fransman van Cofidis was overtuigend de sterkste in de massasprint in Villars-les-Dombes.

De Fransman Samuel Dumoulin legde beslag op de tweede plaats, voor de Italiaan Sacha Modolo. Dennis van Winden was op plek veertien de beste Nederlander.

Wilco Kelderman kwam op ongeveer anderhalve kilometer van de meet ten val. De renner van Lotto-Jumbo stapte snel weer op zijn fiets. Kelderman liep geen tijdverlies op omdat de val binnen drie kilometer van de meet plaatsvond.

Volgens zijn ploeg had de Nederlander alleen wat schaafwonden en een pijnlijke pols.

Peter Kennaugh, zondag winnaar van de eerste etappe, behield de leiderstrui. De renner van Team Sky heeft een voorsprong van twee seconden op Modolo.

Het belangrijkste obstakel in de tweede etappe was de Col de Cuvéry. Deze berg van eerste categorie zorgde niet voor spectaculaire ontwikkelingen, mede omdat de top op liefst 99 kilometer van de aankomst lag.

De etappe stond in het teken van een lange vlucht van drie renners: de Fransen Perrig Quéméneur en Arnaud Courteille en de Eritreër Daniel Teklehaimanot.

Kat-en-muisspel

De voorsprong van het trio schommelde voortdurend tussen de twee en drie minuten. Telkens als de hoofdmacht iets dichter bij leek te komen, werd het tempo weer gedrukt in het peloton. Dit kat-en-muisspel was op ongeveer vijf kilometer van de meet voorbij, waarna Bouhanni naar de zege sprintte.

Eerder dit seizoen won de Fransman al twee etappes in het Circuit de la Sarthe en schreef hij de GP Denain op zijn naam.

De Dauphiné duurt tot en met zondag. Dinsdag is een 24 kilometer lange ploegentijdrit tussen Roanne en Montagny.