Ploegleider Merijn Zeeman van Lotto-Jumbo wil met zijn ploeg iedere dag voor een resultaat proberen te gaan in het Critérium du Dauphine, dat zondag van start gaat.

Kopman van de Nederlandse ploeg is Wilco Kelderman. De 24-jarige Barnevelder rijdt de zevendaagse etappekoers als voorbereiding op de Tour de France, die op 4 juli in Utrecht van start gaat.

Vorig jaar eindigde Kelderman als vierde in het eindklassement. Toen had hij net de Giro d'Italia in zijn benen.

"Ja, vorig jaar was het een toetje, nu een voorbereiding", aldus Kelderman. “Dat is natuurlijk anders. Ik weet nu niet precies waar ik sta, al heb ik op hoogte lekker en hard kunnen trainen."

"Ik ga proberen een uitslag te rijden, maar het belangrijkste is dat ik een goed gevoel overhoud aan de wedstrijd. Na de slotdag hebben we nog drie weken voordat de Tour begint. Dat is redelijk lang”, besluit Kelderman, die na de koers in de Alpen blijft om door te trainen.

Keizer

Zeeman benadrukt dat zijn team niet volledig afgestemd zal zijn op Kelderman in de Dauphiné. "Iedereen mag voor zijn kans gaan. Martijn Keizer heeft de Giro gereden en ook George Bennett moet op dit parcours uit de voeten kunnen. De rest is eveneens in goeden doen. We gaan de wedstrijd in met de ambitie om elke dag mee te strijden voor een resultaat. Daarvoor moeten we agressief koersen."

De ploegleider zal extra nadruk leggen op de derde dag van de Dauphiné, als de ploegentijdrit op het programma staat. Ook in de Tour staat dat onderdeel op het programma.

"Het is een belangrijke discipline. Mathieu Heijboer is onze tijdritspecialist en is ook aanwezig om de voorbereiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Deze week trainen we in Nederland ook nog op de ploegentijdrit."

De ploeg van Lotto-Jumbo bestaat verder uit de Nederlanders Bram Tankink, Dennis van Winden, Jos van Emden en Brian Bulgac. De Belg Maarten Wynants is als achtste renner geselecteerd.