Alberto Contador weet niet hoeveel dagen hij de tijd neemt om uit te rusten van zijn inspanningen in de Ronde van Italië.

De 32-jarige Spanjaard van Tinkoff-Saxo begint over 34 dagen aan de Tour de France.

"Ik ben heel moe en moet de komende dagen goed bijkomen", zei Contador na zijn huldiging als eindwinnaar. "Het was een emotionele periode, ik weet niet hoe lang het duurt voordat ik ben uitgerust."

Contador moest de nodige obstakels overwinnen op weg naar zijn zevende eindzege in een drieweekse rittenkoers.

"Ik kwam in de eerste week ten val met een ontwrichte schouder tot gevolg. Een week daarna viel ik nog eens. Daarna kwam de rit over de Mortirolo met de nodige gebeurtenissen en zaterdag had ik een slechte dag waardoor ik tijd verloor."

Eerder deze ronde zei Contador dat hij bezig was aan zijn laatste Ronde van Italië. "Maar helemaal uitgesloten is het niet dat ik hier nog terugkom. Zeg nooit 'nooit'. Ik heb deze week genoten van de steun van de fans."

Tinkov

Eigenaar Oleg Tinkov van Tinkoff-Saxo, die zich voor de gelegenheid een roze coupe had laten aanmeten, kan zijn geluk niet op.

"Dit is mijn eerste Giro-zege", vertelt hij aan Cyclingnews. "Zaterdag, toen Alberto een inzinking had, maakte ik me grote zorgen. Ik had een hartslag van 170."

Tinkov verheugt zich al op de Tour de France. "Het zal zeker niet makkelijk worden, want Contador stuit op een frisse Chris Froome, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana."

"Toch denk ik dat hij kan winnen en als dat gebeurt, bevestigt hij dat hij de beste grote ronde-renner van zijn generatie is. Zelfs als hij tweede of derde wordt, bevestigt hij dat. Mocht hij zegevieren in de Tour, dan moet hij ook maar voor de Vuelta gaan. Die beslissing ligt bij Alberto, hij is de baas van het team."