Steven Kruijswijk blikt met een goed gevoel terug op de Ronde van Italië. De 27-jarige renner van Lotto-Jumbo besloot de Giro zondag als zevende nadat hij na bijna twee weken koers nog buiten de top twintig stond.

"Het is een schitterende Giro geweest. Het ging boven verwachting goed", laat Kruijswijk weten in een persbericht van Lotto-Jumbo.

"Ik denk dat ik een sterke ronde heb gereden en maximaal heb gepresteerd. Ik heb elke dag meegedaan, mezelf elke dag laten zien. Ik ben zevende geworden. Daar ben ik heel erg trots op."

Tijdens een rit in de eerste week verloor Kruijswijk ongeveer acht minuten op de renners die op het podium stonden in Milaan: Alberto Contador, Fabio Aru en Mikel Landa.

"Ik kreeg in de eerste week een behoorlijke klap te verwerken, maar daarna heb ik me herpakt. Je hebt niet alles in de hand tijdens drie weken koers. Sommige dagen gaat het beter, sommige minder. Dat hoort bij een grote ronde."

Mooi

Afgelopen dinsdag maakte Kruijswijk grote indruk in de rit over de fameuze Mortirolo. "Daar kwam ik als eerste boven. Heel mooi."

Kruijswijk eindigde in 2011 al eens als achtste in de Giro. In 2010 werd hij achttiende.