Greg Van Avermaet heeft zondag de Ronde van België op zijn naam geschreven. De 30-jarige renner van BMC won ook de afsluitende etappe met start en finish in Sankt Vith.

In de laatste kilometer reed Van Avermaet weg bij de Belg Tiesj Benoot en de Rus Egor Silin. Benoot slaagde er net niet in zijn landgenoot te achterhalen.

De laatste etappe kende een afstand van 199 kilometer en kon met de beklimmingen van de Côte de Wanne, de Stockeu, de Haute Levée en de Rosier worden geafficheerd als een miniversie van Luik-Bastenaken-Luik.

Na tal van demarrages op het geaccidenteerde parcours reden Van Avermaet, Benoot en Silin weg van de rest.

Tijdens de rit gaf Matthias Brändle op vanwege een voedselvergiftiging. De Oostenrijker was als leider begonnen aan de laatste etappe. De nummer twee in het klassement Arnaud Démare raakte al vroeg op achterstand en besloot eveneens de strijd te staken.

In het eindklassement had Van Avermaet, die de Duitser Tony Martin opvolgt als winnaar van de Ronde van België, 41 seconden voorsprong op Benoot. De Belg Gaetan Bille was derde. De hoogste geklasseerde Nederlander was Mathieu van der Poel. De wereldkampioen veldrijden werd zesde.