Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Steven Kruijswijk

Wielrennen Kruijswijk hoopt na Giro ook in Tour de France te starten

Steven Kruijswijk kent een sterke Ronde van Italië en de renner van Lotto-Jumbo hoopt zijn vorm ook verder in dit seizoen te kunnen tonen.
Door ANP/NU.nl

De Brabander bezet met nog één rit te gaan de zevende plaats in het klassement. Daarnaast reed hij een dag in de bergtrui en liet hij bergop zien met de favorieten mee te kunnen.

"De ploeg heeft vertrouwen in me getoond, ik heb het waargemaakt. Het is aan mij dit niveau vaker te halen", kijkt Kruijswijk alvast vooruit naar de resterende koersen in het seizoen.

"Ik neem nu wat rust, maar heb voldoende inhoud om ook de Tour te rijden. Wellicht in een andere rol, daarover gaan we binnenkort maar eens praten.''

Bevestiging

Volgens Kruijswijk heeft hij bewezen dat hij zich kan laten gelden in een grote rittenkoers. "Ik heb hier de bevestiging gekregen dat ik met een goede voorbereiding en zonder veel tegenslag ver kan komen. Ik heb drie weken op niveau gepresteerd."

"Ook in de eerste week was ik goed, maar ik zat in de vierde rit op het verkeerde moment op de verkeerde plek", doelde hij op tijdverlies op de favorieten. "Ik dacht even dat ik de doelstelling moest bijstellen, maar ik ben blijven knokken.''

Het peloton sluit zondag de Giro af met een vlakke rit over 178 kilometer van Turijn naar Milaan. Alberto Contador is de drager van het roze.


Lees meer over:

Tour de FranceGiro d'ItaliaSteven KruijswijkLotto-Jumbo

Aanbevolen artikelen