Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Steven Kruijswijk

Wielrennen Kruijswijk haalt 'veel voldoening' uit behalen doel in Giro

Steven Kruijswijk gaat zijn doel in de Ronde van Italië zeer waarschijnlijk ruimschoots realiseren. De Nederlander gokte vooraf op een top tien-notering en steeg zaterdag na de laatste bergrit naar de zevende plek in het algemeen klassement. 
Door ANP/NU.nl

''De top tien gaat wel lukken, maar het is vooral de manier waarop die me voldoening geeft. Ik heb de laatste twee weken laten zien dat ik met de besten mee omhoog kan'', vertelde Kruijswijk zaterdag na afloop van de twintigste etappe.

De kopman van Lotto-Jumbo eindigde in de laatste bergrit als vijfde en kijkt met een goed gevoel terug op de Giro. "Ik heb dan wel geen rit gewonnen, maar wel veel ereplaatsen behaald. Daar ben ik blij mee. Het was een hele mooie Giro voor mij. Ik denk dat het de mensen in Nederland heeft aangesproken en ik ben blij dat ik daarvoor heb kunnen zorgen.”

De twintigste etappe van de Giro in beeld

De winst in het bergklassement was vooraf ook nog in beeld. ''Dat had ik wel in mijn hoofd, maar ik wist ook dat ik op de Finestre bij de eerste drie moest bovenkomen. We hebben met de ploeg de koers gecontroleerd om er voor te zorgen dat er geen grote groep zou wegrijden. Dat lukte, maar dan heb je nog met andere renners te maken. Ik kwam als zesde boven. Jammer, maar ik kon op dat moment niet harder.''


Lees meer over:

Giro d'ItaliaSteven Kruijswijk

Aanbevolen artikelen