Alberto Contador weersprak na afloop van de achttiende Giro-rit dat hij met zijn demarrage op de Monte Ologno wraak wilde nemen op concurrent Mikel Landa en zijn ploeg Astana.

De Spaanse leider reed op zo’n vijftig kilometer van de finish alleen weg uit het peloton, dat versplinterd was geraakt na een massale valpartij. Onder meer Landa was daarbij opgehouden. Twee dagen geleden deed Astana, de formatie van de Spanjaard, hetzelfde toen Contador vlak voor een klim een lekke band kreeg.

"Ik denk niet in termen van wraak. Je neemt de situatie gewoon zoals die komt", reageerde de rozetruidrager op de theorie dat hij met zijn actie wraak wilde nemen op Astana.

"Vandaag was een andere situatie. We reden al voor in het peloton omdat we wisten dat het belangrijk was om voorafgaand aan de klim niet te ver van achteren te zitten". vervolgde Contador. 

"De gezichtsuitdrukking van Aru verraadde dat hij geen goede benen had en dus versnelden we en namen we het risico om extra energie te verspillen. Dat heeft goed uitgepakt."

Hoewel Contador zijn voorsprong in het algemeen klassement op Landa vergrootte tot vijf minuten en vijftien seconden, houdt de kopman van Tinkoff-Saxo nog steeds een slag om de arm.

"Vandaag ben ik uitgelopen, maar morgen lukt dat mijn concurrenten misschien. Ik moet geconcentreerd blijven en de situatie koel analyseren. Het klassement spreekt in mijn voordeel, maar er kunnen nog duizend dingen gebeuren."