Kevin De Weert heeft woensdag zijn afscheid aangekondigd als wielrenner. De 33-jarige Belg van Lotto-Jumbo is na een flinke valpartij in 2013 nooit meer helemaal de oude geworden.

"Na anderhalf jaar keihard werken, heb ik ondervonden dat ik niet terug kom op mijn oude niveau", stelt De Weert in een persbericht van Lotto-Jumbo.

"Ik ben blij met de beslissing, ook al komt deze eerder dan gepland. Hoe mijn toekomst eruit gaat zien weet ik nog niet. Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen binnen de sport."

De klimmer viel in 2013 hard in de Ronde van Spanje en liep verschillende breuken op. Na een maandenlange revalidatie keerde hij in het voorjaar van 2014 terug in het peloton.

Tour

De Weert reed afgelopen zaterdag zijn laatste koers tijdens de World Ports Classic, waarin hij in de eerste etappe als 103e eindigde. In de tweede en laatste etappe stapte hij niet meer op.

De Vlaming begon zijn loopbaan in 2003 bij Rabobank, een van de voorgangers van Lotto-Jumbo. Daarnaast reed hij nog in de kleuren van QuickStep en Cofidis.

In 2012 werd De Weert twaalfde in het eindklassement van de Tour de France. Hij wist nooit een koers te winnen.