Kris Boeckmans heeft zondag de World Ports Classic gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal won in Rotterdam de tweede en laatste rit en pakte meteen ook de eindzege.

Boeckmans klopte Danilo Napolitano in de massasprint. Ramon Sinkeldam legde beslag op de vierde plaats. Door bonificatieseconden had Boeckmans in de eindklassering elf seconden voorsprong op Napolitano.

Door een val voorin het peloton ging een groep met slechts zestien renners naar de meet.

Bij de valpartij was onder anderen Marcel Kittel betrokken. Klassementsleider Andrea Guardini was door mechanische problemen al eerder op achterstand geraakt.

Vorig jaar won Theo Bos de World Ports Classic. De sprinter van MTN-Qhubeka kon zijn titel niet verdedigen na zijn valpartij in de Ronde van Californië.

Ronde van Noorwegen

Jesper Hansen won de Ronde van Noorwegen. De vijfde en laatste etappe werd gewonnen door de de Noor Andreas Vangstad.

De renner van de kleine ploeg Sparebanken kwam alleen aan. In een groepje kort achter hem sprintte Pim Ligthart naar de vierde plaats. Bauke Mollema werd zesde.

Hansen, zaterdag vierde achter de Spaanse ritwinnaar Amets Txurruka, had vrijdag de derde etappe gewonnen en ook de leiderstrui veroverd. In het eindklassement hield hij de Noor Edvald Boasson Hagen achter zich.