Fabio Aru verloor zaterdag in de individuele tijdrit in de Giro d’Italia zijn roze leiderstrui aan Alberto Contador, maar de Italiaan geeft de moed nog niet op.

De 32-jarige Spanjaard van Tinkoff-Saxo boekte een winst van twee minuten en 47 seconden op de 24-jarige Aru en kijkt in het algemeen klassement nu tegen een ruime achterstand aan.

De kopman van Astana had afgezien in de 59,4 kilometer lange rit tegen de klok. "Het was erg zwaar. Ik ben niet blij met mijn prestatie, maar we gaan verder", zegt Aru tegen Cyclingnews.

"Alberto is een groot kampioen en hij leverde een geweldige prestatie in deze zware tijdrit. Ik heb nog veel werk te verzetten in deze discipline."

Hoewel Aru beseft dat de achterstand op Contador erg groot is, ziet hij nog kansen voor zichzelf. "Er komen nog een paar erg belangrijke bergritten aan. De slotweek is heel zwaar. Ik moet nu goed herstellen en dan zullen we zien of ik zondag al iets kan doen. Ik heb de basis gelegd voor de Giro en mijn honger is na vandaag zeker niet gestild."

Uran

Rigoberto Uran eindigde als 23e in de tijdrit op iets meer dan tweeënhalve minuut van Contador. De Colombiaan was niet tevreden met zijn race.

"Het was geen goede dag voor me. Ik had er veel van verwacht en ik hoopte het goed te doen, maar ik kon niet in mijn ritme komen en voldoende snelheid ontwikkelen in het eerste deel."

De kopman van Etixx-QuickStep kwam naar Italië met de ambitie om de Giro te winnen, maar kijkt mede door een valpartij tegen een grote achterstand op Contador aan. Uran staat vierde in het algemeen klassement en moet al ruim vier minuten goedmaken op de Spanjaard.

"Tot nu toe verloopt mijn Giro niet echt goed, maar ik ben iemand die blijft vechten tot het bittere eind. Er is nog een lange weg te gaan. In een koers als de Giro kan alles in een oogwenk veranderen. Ik zal mijn best blijven doen met de zware bergritten nog voor de boeg."