UCI-voorzitter Brian Cookson denkt niet dat de Giro d'Italia en de Vuelta a España in de toekomst worden ingekort tot twee weken.

De Britse bestuurder spreekt daarmee geruchten tegen dat kortere grotere rondes deel uit maken van zijn voornemen om de wielerkalender te hervormen, het liefst vanaf 2017.

"Ik denk dat iedereen er zich wel in kan vinden dat er momenteel te veel gekoerst wordt, maar daar zijn ook economische redenen voor", laat Cookson weten aan Cyclingnews. "Ik vermoed niet dat we gaan voorstellen het aantal dagen van de Giro en Vuelta terug te brengen."

Momenteel duren de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje net als de Ronde van Frankrijk drie weken.

Komende maand bespreekt de UCI een aantal aanbevelingen uit het rapport van de CIRC, de hervormingscommissie die onderzoek deed naar de dopingcultuur in het wielrennen.

Goede weg

Cookson denkt in elk geval dat zijn sport op de goede weg is om af te rekenen met het dopingverleden.

"Iedereen begrijpt dat de gebeurtenissen van vroeger in de toekomst niet meer mogen voorkomen. Bedriegers zal je altijd houden, maar het gaat wel beter."

Volgens Cookson beschuldigen sommige media renners zonder enige vorm van bewijs van dopinggebruik.

"Het is heel jammer dat dit gebeurt, dat zelfs media met die verdachtmakingen komen als ze een fantastische prestatie zien. Als een jonge coureur een sterke wedstrijd rijdt, betekent dat niet dat hij aan de doping zit."