Fabio Aru weet zijn tijdverlies tijdens de twaalfde rit in de Giro d'Italia aan een hongerklop. Volgens de Italiaan had hij onderweg niet genoeg gegeten en moest hij daarom een gaatje laten naar Alberto Contador op de slotklim.

De Spaanse rozetruidrager pakte veertien seconden op Aru en heeft in het algemeen klassement nu zeventien tellen voorsprong op de renner van Astana.

"Ik moest lossen in de finale omdat ik niet genoeg gegeten had", verklaarde Aru het tijdverlies tegenover Cyclingnews. "Er was onderweg niet veel tijd om te eten dus had ik een hongerklop tijdens de laatste klim. Het was onontkoombaar dat ik tijd zou verliezen."

Aru heeft er ondanks zijn achterstand op Contador nog vertrouwen in dat hij een gooi kan doen naar de roze trui. "De Giro is nog lang en we zijn gefocust op de komende ritten. Je bent nooit uitgeleerd in het wielrennen. Een slechte dag omdat je niet genoeg gegeten hebt, kan een keer gebeuren. Maar de beslissende etappes in de Giro komen er nog aan."

"Als je een fout maakt met je eetstrategie, betaal je daarvoor de prijs. Dat is wat er met mij gebeurde. Er kan een slechte dag tussen zitten. Het belangrijkste is dat je terugvecht", besloot Aru.