Ilnoer Zakarin erkende na zijn ritzege in de Ronde van Italië dat hij eigenlijk naar de Giro was afgereisd om te vechten voor een topnotering in het algemeen klassement.

"Na mijn eindzege in de Ronde van Romandië dachten we dat ik misschien mee kon doen in de strijd om de roze trui", aldus Zakarin in gesprek met Biciciclismo.

"Helaas voelde ik me de eerste dagen niet zo goed en verloor ik veel tijd. Daarom besloten we het geweer van schouder te veranderen en te strijden voor etappezeges. Of dit mijn mooiste overwinning was? Het is onmogelijk om een ritzege in de Giro te vergelijken met de eindoverwinning in een grote koers als Romandië."

Zakarin, de nummer 41 in het klassement, maakte al eens eerder deze Giro deel uit van de kopgroep.

"Toen probeerde ik het te vroeg, nu besloot ik iets langer te wachten met de aanval. Eerlijk gezegd dacht ik dat het peloton ons zou inrekenen, maar dat gebeurde gelukkig niet. Ik had al snel een aardige voorsprong. De laatste tien kilometer waren wel heel zwaar."

Zakarin zorgde al weer voor de 20e Katoesja-zege dit seizoen. Later op woensdag haalde Alexander Kristoff in de Ronde van Noorwegen overwinning nummer 21 binnen.