Steven Kruijswijk zat woensdag voor de derde keer deze Ronde van Italië in de goede vlucht, maar hij wacht nog steeds op zijn eerste ritzege. De Nederlander kondigt aan gewoon te blijven aanvallen.

"Ik probeer gewoon mijn kans te pakken", zegt Kruijswijk op de site van zijn ploeg Lotto-Jumbo. "Volgende week komen er nog een paar ritten die me beter liggen dan die van vandaag."

De klimmer, die zondag nog als tweede eindigde in de negende rit, kwam in het regenachtige Imola als zesde over de streep, op een kleine minuut van winnaar en voormalig medevluchter Ilnoer Zakarin.

Kruijswijk was niet per se van plan mee te springen in de rit door Noord-Italië, maar kwam op de eerste klim van de dag toch in de kopgroep terecht.

"Ik kom op zo’n klim uiteindelijk altijd wel van voren terecht. Als ze dan demarreren, kun je maar beter proberen om mee te zitten. Je hebt supergoede benen nodig om de etappe uiteindelijk ook te winnen. Vandaag had ik dat niet. Dan moet je een beetje gokken."

Bevestiging

Ploegleider Frans Maassen noemde de zesde plek van zijn kopman "weer een bevestiging van de vorm van Steven. Er zaten allemaal sterke mannen van voren, dat geeft aan dat je daar niet zomaar komt te zitten."

Kruijswijk, wiens slechtste uitslag deze Giro een 45e plaats is, staat 23e in het algemeen klassement op 10 minuten en 30 seconden van leider Alberto Contador.

Donderdag staat een etappe van 190 kilometer op het programma. De rit begint vlak maar eindigt met een kort klimmetje naar Monte Berico in Vicenza.