Alberto Contador gaat voor de tijdrit van zaterdag in de Ronde van Italië enkele aanpassingen aan zijn fiets doen, zodat hij minder last heeft van zijn schouderblessure.

"Ik heb de tijdritfiets maandag getest en besloten om de positie van mijn armen op de fiets wijder te maken, waardoor ik minder last zal hebben van mijn schouder", zei Contador, die sinds zijn val in de zesde etappe kampt met een ontwrichte schouder, tijdens de rustdag op een persconferentie.

De kopman van Tinkoff-Saxo was bang dat hij bij de val zijn sleutelbeen had gebroken. "Er spookte van alles door mijn hoofd, zoals mijn val in de Tour de France vorig jaar waardoor ik moest stoppen."

"Toen ik zag dat ik niks had gebroken, dacht ik echter weer aan alle offers die ik heb gedaan om zowel de Giro als de Tour te winnen dit jaar. Ik heb nooit gedacht aan opgeven", vervolgde de leider in het klassement, die tevreden is met zijn herstel.

"Ik voel me nu elke dag beter worden en ben super gemotiveerd om beide grote rondes te winnen."

Concurrentie

Contador veroverde al na vijf etappes de roze trui. In zijn carrière heeft de Spaanse renner nog nooit een leiderstrui in een grote ronde uit handen gegeven. "En daar wil ik ook nu niet aan denken."

Contador kent een voorsprong van 3 en 22 seconden op respectievelijk de Italiaan Fabio Aru en de Australiër Richie Porte. "Mocht ik de leiderstrui verliezen, dan zullen er ook weer momenten zijn waarop ik hem weer kan heroveren."

De 32-jarige renner beschouwt het tweetal als zijn grootste concurrenten en ziet de eerste week van de Giro als "de meest intense week die ik ooit heb beleefd in een grote ronde". "Ik hoop dat het de tweede week wat makkelijker gaat."