Wielrennen

Giant-Alpecin wil met Kittel parcours Tour verkennen in Ports Classic

Giant-Alpecin heeft Marcel Kittel opgenomen in de selectie voor de World Ports Classic, de koers die komend weekeinde wordt verreden.

De Duitse topsprinter viel eerder deze maand bij zijn rentree in de Ronde van Yorkshire uit. Kittel kwam twee maanden niet in actie door een mysterieuze virusinfectie.

De ploegleiding van Giant heeft vijf Nederlanders opgenomen in de selectie voor de tweedaagse wedstrijd: Roy Curvers, Lars van der Haar, Ramon Sinkeldam, Albert Timmer en Tom Veelers. Verder zijn de Belg Zico Waeytens en de Fransman Thierry Hupond opgesteld.

De eerste etappe van de World Ports Classic start in Rotterdam en eindigt in Antwerpen. In de tweede en laatste rit rijden de renners in omgekeerde richting.

Een deel van het parcours legt het peloton komende zomer ook af in de tweede Tour de France-etappe tussen Utrecht en Neeltje Jans.

"Deze koers is een ideale gelegenheid om het Tour de France-parcours te verkennen", zegt Giant-Alpecin-coach Rudi Kemna. "We hebben het traject al verkend, maar nog niet in een wedstrijdsituatie."

Lotto-Jumbo

Lotto-Jumbo zet tijdens de World Ports Classic in op sprintsucces van Barry Markus. De renner uit Amsterdam krijgt steun van zijn landgenoten Brian Bulgac, Tom Leezer, Timo Roosen en Mike Teunissen.

Verder vaardigt de Nederlandse ploeg de Nieuw-Zeelander George Bennett, de Duitser Robert Wagner en de Belg Kevin De Weert af.

De World Ports Classic werd vorig jaar gewonnen door Theo Bos.

Lees meer over:
Tip de redactie