Jetse Bol heeft zondag Olympia's Tour gewonnen. De leidende positie van de renner van Join's De Rijke kwam op de slotdag niet meer in gevaar.

De zesde en laatste etappe met start en finish in Rijswijk werd gewonnen door Joris Blokker. De renner van Parkhotel Valkenburg versloeg in de sprint Bas Tietema en Luuc Bugter.

Bol won Olympia's Tour eerder al in 2009 en 2011.

De organisatoren Danielle Lissenberg-Bekkering en Thijs Rondhuis van de oudste wielerronde van Nederland meldden na afloop dat ze bij de internationale wielerbond UCI een verzoek indienen om de koers te mogen verplaatsen voor de maand september.

Ook wordt er voor een leeftijdsbeperking gekozen, alleen renners van onder de 23 of 25 jaar mogen in de toekomst meedoen aan de ronde.

Talent

"Olympia's Tour is een wedstrijd waarin nieuw talent zich aandient, we moeten onszelf weer duidelijker profileren als zodanig'', stelde Rondhuis.

"Door naar september te verhuizen kunnen we een serieuze voorbereidingswedstrijd op het WK worden, ook voor buitenlandse teams. Bovendien is er veel concurrentie op onze huidige datum in mei en zitten we komend jaar waarschijnlijk met een Girostart in deze periode."