Eigenaar Oleg Tinkov van Tinkoff-Saxo sluit niet uit dat hij zich na dit seizoen terugtrekt uit de wielersport. De Russische zakenman zegt dit zondag in een interview in La Gazzetta dello Sport.

"Ik weet niet of dit een project voor tien of twintig jaar is", meldt Tinkov, die eind 2013 eigenaar werd van de World Tour-ploeg waarvan Alberto Contador en Peter Sagan de blikvangers zijn.

"Voor mij is dit speelgoed, geen business. Kinderen raken soms opeens uitgekeken op speelgoed. Misschien heb ik er aan het eind van dit jaar ook wel genoeg van, ik ben een emotioneel persoon. Ik weet het niet, die vraag is moeilijk te beantwoorden."

Tinkov hoopt sowieso dat andere sponsors bijspringen. "De crisis in Rusland is niet goed, maar heeft geen invloed op het budget voor dit jaar."

"Mocht cosponsor Saxo Bank stoppen, dan kan ik alleen doorgaan. Ik zou echter wel graag willen dat de ruimte op de tenues wordt ingenomen door andere sponsors."

Competitief

Tinkov benadrukt dat hij met niets minder dan zeges genoegen neemt, het hele jaar door. "We willen tussen januari en oktober competitief zijn."

"Zelfs als we de Giro, Tour en Vuelta winnen, is dat nog niet genoeg voor een team met ons budget. Over ons voorjaar kan ik niet tevreden zijn. Sagan eindigde niet op het podium in een klassieker."

Met Contador heeft Tinkov naar eigen zeggen een haat-liefdeverhouding. "We hebben goede en slechte momenten gehad. Vrienden zijn we niet, maar dat hoeft ook niet. Vroeger zaten er te veel mensen tussen ons in, nu hebben we een directere relatie."