Jos van Emden greep vrijdag net naast de zege in de individuele tijdrit in de Ronde van Californië. Peter Sagan bleek uiteindelijk vijftien seconden sneller en daar baalde de renner van Lotto-Jumbo behoorlijk van.

Van Emden ging lange tijd aan de leiding in de race tegen de klok, maar zag op het laatste moment Sagan zijn tijd verbeteren.

"Toen ze de camera op me richtten in de laatste kilometer van Sagan wist ik het al'', verzuchtte Van Emden op de website van zijn ploeg.

''Wat een teleurstelling. Ik was zo dichtbij. Ik heb de hele dag op de hot seat gezeten. Dat is leuk, maar dan wil je ook winnen."

Gesink

Robert Gesink eindigde in de tijdrit als negende op 27 seconden van Sagan en is daarmee zevende in het klassement. Zijn achterstand op de Slowaak is net geen minuut.

Dat gat kan hij zaterdag direct goedmaken als de zware bergrit naar de top van Mount Baldy op het programma staat. Gesink won daar in 2012 en greep vervolgens ook de eindzege.

''Robert reed een prima tijdrit en heeft zich in een goede uitgangspositie gemanoeuvreerd voor de klim van morgen'', zei ploegleider Erik Dekker.

''Het zal vuurwerk worden daar, iedereen staat heel dicht bij elkaar in het klassement. Het wordt een spannende dag.''