Lotto-Jumbo was vrijdag van plan om de aanval te kiezen in de zevende Giro-etappe, maar de Nederlandse wielerformatie slaagde daar tot teleurstelling van ploegleider Frans Maassen niet in.  

"Het was een lange dag. Dat had ook anders kunnen zijn, maar daar heb je de renners en de juiste wind voor nodig", zei Maassen op de website van Lotto-Jumbo.

"De wind stond de hele dag pal tegen en daardoor was het voor de vluchters moeilijk om er goed gemotiveerd voor te gaan. Wij waren aanvankelijk wel van plan om in de aanval te gaan, maar we wilden niet in een kansloze ontsnapping met een klein groepje zitten." 

"Al vroeg in de rit werd duidelijk dat er door een aantal ploegen verdedigend werd gereden. Zij wilden geen grote ontsnapping laten gaan. Op dat moment zijn we overgeschakeld op plan B en dat was iets proberen in de finale met Moreno Hofland of Steven Kruijswijk."

Ook dat lukte niet. Voor sprinter Hofland (156e) bleek het parcours te zwaar en Kruijswijk (35e) kon het tempo van de favorieten niet volgen.

"Van de sprinters kon alleen André Greipel er nog bij blijven. Maar die was vervolgens ook niet meer in staat om mee te sprinten. Dat geeft wel aan dat het lastiger was dan het op het kaartje leek. Steven is vervolgens niet iemand die zich dan mengt in een massasprint, maar hij heeft een zorgeloze etappe gereden", aldus Maassen.