Alberto Contador is vrijdag van start gegaan in de zevende etappe van de Ronde van Italië. De 32-jarige Spanjaard kwam donderdag zwaar ten val in de slotfase van de zesde rit.

De drager van de roze trui liep onder meer een ontwrichte schouder op bij zijn valpartij. 

Hij kon aan de finish zijn armen niet goed omhoog steken en was niet in staat bij de huldiging de roze leiderstrui aan te trekken. Uit nader medisch onderzoek bleek dat hij niets had gebroken.

"Mijn schouder is goed ingepakt en ik hoop dat hij niet opnieuw uit de kom schiet", aldus de Spanjaard op Twitter.

"Alberto heeft een goede nacht gehad, met de andere blessures lijkt het mee te vallen", zegt zijn woordvoerder Jacinto Vidarte tegenover Cyclingnews

Contador wil dit seizoen als eerste renner sinds Marco Pantani in 1998 zowel de Ronde van Italië als de Ronde van Frankrijk op zijn naam schrijven.

Vorig jaar moest de klimmer opgeven in de Tour de France nadat hij een beenbreuk opliep bij een valpartij. Later dat jaar won hij de Ronde van Spanje.

De zevende etappe in de Giro voert het peloton van Grosseto naar Fiuggi en is met 264 kilometer de langste van de ronde. ''Het wordt wel een zware dag'', voorspelde de kopman van Tinkoff-Saxo, die dit jaar een gooi doet naar de dubbel Giro-Tour.