Alberto Contador heeft bij een valpartij in de slotfase van de zesde Giro-etappe een ontwrichte schouder opgelopen. De Spanjaard blijft desondanks vol goede moed.

De schouder van Contador is donderdagavond in het ziekenhuis weer rechtgezet. "Ik zal moeten duimen dat hij niet opnieuw uit de kom schiet en ik de pijn goed kan verdragen", aldus de kopman van Tinkoff-Saxo tegen Cyclingnews.

Contador was betrokken bij een massale valpartij. Daniele Colli werd op volle snelheid ten val gebracht door een botsing met de grote lens van een fotocamera van een toeschouwer en nam veel renners mee in zijn val.

"Toen ik op de grond lag voelde ik gelijk al dat het niet goed zat met mijn schouder. Ik heb hem op gevoel zelf weer erin gezet. Ik was bang omdat ik dacht dat ik mijn sleutelbeen had gebroken. Op het podium schoot hij opnieuw uit de kom."

Optimistisch

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Contador niets heeft gebroken. Wel is zijn linkerschouder instabiel. "Ik zal heel voorzichtig moeten zijn. Hopelijk heb ik een goede nachtrust. Ik ben optimistisch maar we moeten wachten tot de start om te zien hoe de blessure zich ontwikkelt en hoe ernstig het effect van de crash is."

Contador bleef ondanks de valpartij leider in het algemeen klassement. Hij heeft twee seconden voorsprong op Fabio Aru en twintig op Richie Porte.