Moreno Hofland moest donderdag genoegen nemen met de elfde plaats. De renner van Lotto-Jumbo baalde ervan dat hij in de massasprint van de zesde etappe in de Giro ingesloten raakte.

"Toen het even stilviel, werd ik door een aantal renners gepasseerd en raakte ik ingesloten. Ik moest door de grote valpartij ook nog even remmen en dat was funest voor mijn kansen", zei Hofland op de website van zijn ploeg.

De massasprint werd ontsierd door een massale valpartij, waarbij onder anderen ook leider Alberto Contador onderuit ging. Alle renners van Lotto-Jumbo wisten overeind te blijven.

Boven

Ploegleider Jan Boven was tevreden over het uitgevoerde plan, maar minder te spreken over de einduitslag. "Het gevoel na een etappe wordt natuurlijk bepaald door de uitslag, maar de uitvoering van het plan was zoals afgesproken."

Boven verwacht vrijdag een zware etappe, de langste van de Ronde van Italië. "Het gaat een dag van de verrassing worden. Het kan alle kanten op. Een ontsnapping heeft kansen, maar voor hetzelfde geld wint er een sprinter die de heuveltjes in de finale aankan."