Steven Kruijswijk kan een topklassering in de Ronde van Italië waarschijnlijk vergeten, maar de kopman van Lotto-Jumbo zit daardoor niet in zak en as en is van plan om aan te vallen.

Kruijswijk kwam woensdag in de vijfde etappe van La Spezia naar Abetone als 28e binnen op bijna drie minuten van ritwinnaar Jan Polenc en geeft in het klassement bijna tien minuten toe op leider Alberto Contador.

Desondanks ziet de renner van Lotto-Jumbo nog volop kansen in het restant van de Giro. Er zijn nog zestien etappes te gaan in Italië.

"Ik wil blijven gaan en kijken hoe ver ik kan komen", aldus Kruijswijk. "Ik wil nog verbeteren en een paar dagen uitzoeken om iets te laten zien met een aanval in een lastige rit, daar heb ik wel de benen voor. Een aanval kan ook lonend zijn met het oog op het klassement."

"Het was na gisteren best moeilijk om de knop om te zetten", doelde Kruijswijk op een voor hem teleurstellende etappe van dinsdag, waarin hij veel tijd verloor op de favorieten. "Het was een redelijke baaldag. Ik verloor acht minuten, omdat het voor me op een vervelend moment brak."

"Ik heb me toen helemaal uit elkaar moeten trekken en dat voelde ik nog wel. Ik wilde vandaag proberen het goede gevoel terug te krijgen. Ik kon redelijk lang aanhaken, maar moest ze door mijn inspanningen van gisteren uiteindelijk toch laten gaan."

Hofland

Voor Lotto-Jumbo liggen er donderdag echter allereerst kansen voor sprinter Moreno Hofland. In de tweede rit was hij al dicht bij een zege en rit zes belooft opnieuw kansen voor de sprinters.

"Halverwege komen we nog een aantal flinke klimmetjes tegen, maar ik verwacht dat de spurters daar wel overheen komen", aldus ploegleider Frans Maassen.

"Het wordt een uitdaging om Moreno goed gepositioneerd te krijgen in de sprint aangezien we Robert Wagner missen. Moreno heeft in de tweede etappe in ieder geval vertrouwen opgedaan."

Lotto-Jumbo begon in Italië al met een renner minder doordat George Bennett niet van start ging. Dinsdag viel ook Wagner uit, waardoor de formatie nog zeven renners in koers heeft.