Robert Gesink kende dinsdag met een zesde plaats een goede dag in de Ronde van Californië. Ploegleider Erik Dekker was dan ook tevreden over het optreden van de kopman van Lotto-Jumbo.

"Robert zat van het begin af aan goed in de wedstrijd", zei Dekker op de website van de Nederlandse wielerploeg. 

"Hij zat uitstekend in de groep van 24 man die ontstond op de beklimming van Mount Hamilton. We zijn vervolgens als ploeg goed omgegaan met de gevaren die op de loer lagen." 

"Er zat een aantal gevaarlijke afdalingen in het parcours, daar zijn we steeds van voren en goed gegroepeerd aan begonnen. Laurens ten Dam heeft in de finale nog prima werk gedaan voor Robert. Een mooie teamprestatie.''

Gesink deed bovendien goede zaken voor het algemeen klassement en is na de derde etappe terug te vinden op de zevende plek. De ritzege en leiderstrui ging naar Toms Skujins Hincapie Racing Team.

Ten Dam

Ten Dam kwam dinsdag als 39e over de streep en sprak ook van een goede dag. "Het was een tijdje geleden dat ik voor het laatst makkelijk mee omhoog kwam. Ik heb wel een paar lastige afdalingen gehad, maar ook daar ben ik goed doorgekomen." 

"In de finale kon ik nog werk leveren voor Robert, daarna heb ik het laten lopen en ben ik op mijn eigen tempo omhoog gereden. Ik kon nog high fives geven aan de mensen in het publiek." 

"Ze kennen me hier na vier deelnames inmiddels. We krijgen ook steeds cadeautjes waaronder zelfs een gallon bier. Het is mooi om te zien dat het wielrennen hier steeds meer leeft."