Voor de Italiaan Davide Formolo kwam dinsdag een droom uit toen hij naar de dagzege soleerde in de vierde etappe van de Giro d'Italia.

"Het voelt geweldig om te winnen", jubelde de renner van Cannondale-Garmin nadat hij als laatste overgebleven renner van een grote kopgroep als eerste over de finish kwam in La Spezia. "Ik ben 22 jaar oud en heb hier 22 jaar van gedroomd."

Formolo vocht hard voor zijn eerste profzege door constant voorin te blijven wanneer er een gaatje viel en elke demarrage te pareren. "Het was heel erg zwaar, omdat het steeds op en neer ging en nooit vlak was. Het was een moeilijke dag, maar ik ben zó blij met het resultaat voor mezelf en voor het team."

Op zo'n tien kilometer van de eindstreep, aan de voet van de laatste klim, legde de Italiaan de basis voor zijn overwinning. "Die aanval deed hij helemaal uit zichzelf", aldus ploegbaas Charly Wegelius. "Het was zijn instinct op dat moment."

"Hij reed met klasse en het is een prachtig resultaat voor een jonge renner waarvan wij weten dat hij veel potentie heeft. Dat heeft hij vandaag aan de wereld laten zien en wij zijn trots op hem."