De ploegleiding van LottoNL-Jumbo gelooft nog altijd dat Steven Kruijswijk in de top tien kan eindigden van de Giro d'Italia.

De kopman verloor in de hectische vierde etappe meer dan acht minuten. "Steven baalt als een stekker, maar we moeten verder", zegt ploegleider Jan Boven.

"We blijven knokken voor het klassement en gaan kijken hoe ver we komen. We weten dat Steven tijdens de laatste week altijd tot de betere renners behoort. Het wordt een uitdaging om top tien te rijden."

Kruijswijk moest lossen toen Astana op de voorlaatste klim vol gas naar boven reed. "Daarna was het 55 kilometer vechten tot de finish."

"Martijn Keizer heeft in de finale gewacht op Steven en tot de laatste klim alles gegeven, maar het gat was toen al te groot", aldus Boven.

Keizer

Keizer zelf maakte deel uit van een kopgroep die een voorsprong van tien minuten bij elkaar reed, maar kwam met nog tachtig kilometer te gaan in botsing met een fan.

"Ik hoop dat het goed gaat met dat jongetje", zegt de 27-jarige renner. "Het gebeurde op een knullige manier. Een renner demarreerde en toen hij zag dat ik in zijn wiel zat, stuurde hij naar de zijkant, maar daar zat ik. Daardoor raakte ik het jongetje."

Keizer was naar eigen zeggen niet van plan om aan te vallen. "Ik wilde eigenlijk bij Steven blijven, maar toen er een groot aantal mannen wegreed, ging ik maar mee. Een mannetje in de kopgroep is nooit verkeerd."

"Ik had het gevoel dat we voor de overwinning gingen rijden, maar wist dat ik geluk moest hebben om te winnen. Er zaten een paar sterke klimmers mee. In de finale kon ik Steven nog helpen, al was ik door mijn val niet helemaal fit meer."