Simon Clarke vocht dinsdag tegen de tranen bij het veiligstellen van de roze trui in de vierde etappe van de Giro d'Italia.

De Australiër van Orica-GreenEdge werd tweede in La Spezia en nam de roze trui over van zijn teamgenoot Michael Matthews.

"Het is erg emotioneel voor me. Dat was te zien toen ik juichend over de streep kwam. Dit is echt bijzonder", jubelde Clarke na afloop voor de camera.

Ritwinnaar Davide Formolo bezorgde Cannondale-Garmin de eerste World Tour-overwinning van het jaar. "Het was mijn dag. Dit is erg belangrijk voor het team en we gaan onze kracht nog laten zien dit seizoen."

 ''De laatst 500 meter van de rit was ongelooflijk. Van het lawaai van het publiek kreeg ik kippenvel'', zei het 22-jarige talent van Cannondale-Garmin.

Formolo reed naar eigen zeggen voor wat hij waard was. ''Pas op 100 meter van de finish wist ik dat ik een rit in de Giro zou winnen.''

Hoewel Formolo een prima klimmer is, denkt hij niet aan het klassement. ''Dit is mijn eerste Giro, dus ik bekijk het van dag tot dag. Ryder Hesjedal is onze kopman, dus ik moet afwachten of ik nog een kans op een ritzege krijg.''