Het scheelde weinig of Lotto-Jumbo-kopman Steven Kruijswijk was maandag tijdens de derde etappe van de Giro d'Italia net als AG2R-renner Domenico Pozzovivo onderuit gegaan.

Pozzovivo kwam bij de afdaling van de Barbagelata in een flauwe bocht ten val en viel daarbij hard op zijn hoofd. Hij werd met een ambulance afgevoerd.

"Ik had het nodige geluk toen Pozzovivo onderuit ging", liet Kruijswijk na de etappe weten via Twitter. Hij reed direct achter de Italiaan. "Hopelijk gaat het goed met hem."

De 32-jarige Pozzovivo bleef roerloos liggen na zijn valpartij in de afzink van de klim van tweede categorie. Na een eerste onderzoek bleek hij een flinke hoofdwond te hebben opgelopen, maar hij was wel bij bewustzijn.

Intensief

Kruijswijk eindigde de derde etappe in de voorste groep met favorieten en verloor zodoende geen tijd. "Het was een prima dag", was zijn conclusie.

"Kort en intensief. Er werd hard gereden door Tinkoff-Saxo. Mijn taak was om te volgen en niet te veel energie te verbruiken. Martijn Keizer heeft mij naar alle belangrijke punten geloodst en vooral goed afgezet. Ik ben tevreden. Het was een lastige rit."

Volgens Kruijswijk geeft zijn prestatie voor de komende etappes in Italië. "Woensdag is de eerste bergop aankomst en dan is het lekker dat je vandaag goed mee kan bergop."

De Ronde van Italië duurt nog tot en met 31 mei.