De verwondingen die Domenico Pozzovivo maandag in de derde etappe van de Ronde van Italië opliep bij een harde val in de afdaling van de Barbagelata vallen mee.

"Hij is bij bewustzijn en helder. Hij heeft alleen geen herinneringen van wat er is gebeurd'', zei ploegarts Eric Bouvat. Wel heeft de klimmer een flinke hoofdwond.

Rondedokter Giovanni Tredici sprak vlak na het incident in bijna dezelfde bewoordingen al de verwachting uit dat Pozzovivo niet ernstig gehavend zou zijn.

De 32-jarige Pozzovivo bleef roerloos liggen na zijn valpartij in de afzink van de klim van tweede categorie. Hij gleed weg in een flauwe bocht en viel op zijn hoofd.

Al snel stonden er veel hulpverleners om de Italiaan heen. Hij was bij kennis toen hij per ambulance naar een ziekenhuis werd vervoerd.

108e

De renner van AG2R stond na een valpartij zondag in de tweede rit 108e in het klassement, met bijna twee minuten achterstand op roze truidrager Michael Matthews. Vorig jaar eindigde hij als vijfde in het eindklassement van de Giro.

Vier jaar geleden overleed de Belg Wouter Weylandt na een valpartij in de derde etappe van de Ronde van Italië.