Domenico Pozzovivo weigert bij de pakken neer te gaan zitten na zijn valpartij in de tweede etappe van de Ronde van Italië.

De 32-jarige klimmer van AG2R finishte zondag op 1.09 minuut van het peloton nadat hij zaterdag al kostbare secondes op de meeste favorieten moest prijsgeven in de ploegentijdrit.

"Ik had twee keer pech", evalueert Pozzovivo de hectische finale in Genua in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Op tien kilometer van de meet raakte ik betrokken bij een valpartij."

"Daarna kreeg ik problemen met mijn ketting. Hoewel ik veel ploeggenoten om me heen had, was het onmogelijk om terug te keren. Het peloton reed daarvoor veel te snel."

Behoudens een wondje op zijn been kwam Pozzovivo er zonder kleerscheuren vanaf. "Ik verlies liever een klein beetje tijd dan dat ik een ernstige blessure oploop. Mijn conditie is goed, ik blijf optimistisch."

De Italiaan, die vier keer in de top tien eindigde van de Giro en in 2014 beslag legde op de vijfde plaats, denkt dat de kanshebbers hem wellicht meer ruimte geven nu hij op achterstand staat.

"Daarvan kan ik wellicht zaterdag profiteren wanneer we bergop finishen op een lastige col."