Lotto-Jumbo was zaterdag gezien de verzachtende omstandigheden tevreden met de dertiende plaats in de ploegentijdrit van de Giro d'Italia.

De Nederlandse formatie ging met slechts acht man van start na het wegvallen van George Bennett, die bij een controle te lage cortisolwaarden had.

''Gezien onze mogelijkheden hebben we een prima tijdrit gereden'', reageerde kopman Steven Kruijswijk, die met zijn teamgenoten 36 seconden toegaf op winnaar Orica-GreenEdge.

''Er zijn altijd puntjes voor verbetering, maar iedereen deed wat hij kon en we gingen best hard. De verschillen met de andere ploegen waren klein."

"Zelf wilde ik me niet sparen, maar we hebben een paar echte kanonnen in de ploeg en ik moest voorzichtig zijn om me niet op te blazen. Ik ben blij dat ik heb kunnen doen wat ik wilde. Iedereen is fit, daar kunnen we mee door.''

Volgens ploegleider Frans Maassen had er meer ingezeten voor Lotto-Jumbo. "Het ging vrij goed, maar ik hoopte op een plaats in de top tien. Dat had er ingezeten als we agressiever waren gestart. Maar goed, iedereen heeft alles gegeven."