Richie Porte denkt dat veel renners in aanmerking komen voor de eindzege in de Ronde van Italië. De renner van Team Sky zal zich daarom niet focussen op Alberto Contador.

"Er zijn veel coureurs die deze koers kunnen winnen, het heeft niet veel zin je op één specifieke renner te richten", vertelt Porte aan Cyclingnews.

"Natuurlijk is Alberto de uitgesproken favoriet. Hij heeft al zoveel grote rondes op zijn naam geschreven. Dit seizoen is echter misschien niet zo verlopen als hij had gewild."

Het wordt de eerste keer dat de 30-jarige Australiër als onbetwiste kopman van start gaat in een grote ronde.

"Natuurlijk komt er een beetje stress bij kijken. Ik beschouw het echter als een mooie kans om het team gedurende drie weken te leiden."

Topvorm

Porte won dit seizoen al Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en de Ronde van Trentino. "Ik ben echt in topvorm. Wat er ook gebeurt de komende weken: het is mooi dat ik al wat zeges heb geboekt dit jaar."

De Giro begint zaterdag met een 18 kilometer lange ploegentijdrit. "We hebben een sterke ploeg, maar ik denk niet dat het een voordeel is om al meteen de leiderstrui te pakken. Het gaat nog om secondes, niet om minuten zoals in de derde week."