André Greipel wil in de komende Ronde van Italië minimaal één ritzege boeken. De sprinter van Lotto-Soudal slaagde in 2008 en 2010 al in die missie. 

"Natuurlijk kom ik met ambitie aan de start. Ik wil opnieuw een etappe winnen", liet Greipel donderdag op een persconferentie weten.

De 32-jarige Duitser, die vijf jaar geleden zijn laatste Giro reed, verwacht niet veel kansen te krijgen. "Er wordt gezegd dat er dit jaar heel wat meer sprintkansen zijn, maar meer dan vijf massasprints tel ik niet."

"Daarnaast hebben we met Jurgen van den Broeck en Maxime Monfort twee jongens met verwachtingen voor het algemeen klassement. Het wordt zaak om een goed evenwicht te vinden. We hebben een ploeg die in elk type etappe iets kan betekenen."

Volgens Greipel heeft de Giro iets speciaals. "De Giro heeft iets wat andere wedstrijden niet hebben. De atmosfeer, het eigen karakter en de etappeprofielen zijn uniek. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om mijn programma wat aan te passen. Deze Giro-deelname kadert daar in."