Marcel Kittel zal zondag toch niet aan de start staan van de Ronde van Californië. De Duitser heeft samen met zijn ploeg Giant-Alpecin besloten dat hij op een andere manier naar de Tour de France zal toewerken.

De 26-jarige Kittel reed vorige week in de Ronde van Yorkshire zijn eerste koers sinds februari, maar hij wist niet te finishen in de eerste etappe in Engeland.

"Na de Ronde van Yorkshire hebben we besloten dat we wat meer tijd nemen om te trainen, omdat ik nog niet fit genoeg ben om te starten in een grote koers als de Ronde van Californië", zegt Kittel donderdag in een persbericht van zijn team.

"Ik zal me nu richten op mijn trainingen en werken naar mijn volgende doelen in het seizoen."

De viervoudig etappewinnaar in de Ronde van Frankrijk van vorig jaar kampte de laatste maanden onder meer met een virusinfectie. De ploegleiding van Giant-Alpecin meldde vorige week nog dat ze zich geen zorgen maakt over Kittel.

De Duitse formatie reist nu met de Nederlanders Koen de Kort en Roy Curvers, de Fransen Warren Barguil en Thierry Hupond, de Belg Zico Waeytens en de Amerikanen Lawson Craddock en Carter Jones naar Californië voor de achtdaagse ronde.