BMC begint zaterdag met kopman Damiano Caruso met flinke klassementsambities aan de Giro d'Italia. De Zwitserse ploeg stelt verder Philippe Gilbert en vier debutanten op.

Het eerste doel van BMC in de Ronde van Italië is om de ploegentijdrit van 17,6 kilometer van San Lorenzo naar San Remo in de eerste etappe te winnen.

"We hopen op een goede start en de rest van de ronde zullen we Caruso ondersteunen", zegt ploegleider Valerio Piva op de site van BMC. "In de bergen zal hij de steun hebben van Darwin Atapuma. Een klassering in de top vijf van het eindklassement zou mooi zijn."

De 27-jarige Caruso eindigde vorig jaar als negende in Ronde van Spanje. De Italiaan startte in 2012 en 2013 in de Giro en werd respectievelijk 24e en negentiende in het eindklassement.

"Dit is een hele mooie kans en het team heeft me een grote verantwoordelijkheid gegeven", kijkt Caruso vooruit naar de eerste grote ronde van het jaar. "Realistisch gezien hoop ik op een plek in de top tien, maar ik droom ervan om het nog beter te doen."

Gilbert

Gilbert kondigde eind vorig jaar al aan dat hij voor het eerst sinds 2009 in de Ronde van Italië zou rijden.

De voormalig wereldkampioen heeft nog steeds last van zijn val vorige maand in de Waalse Pijl. "Mijn doelen zijn daardoor wat veranderd, want ik weet niet of ik in topvorm zal zijn."

Marcus Burghardt, Silvan Dillier, Stefan Küng and Rick Zabel zullen aan hun eerste Giro gaan beginnen. Brent Bookwalter en Klaas Lodewyck maken het negental van BMC vol.

AG2R

AG2R heeft met kopman Domenico Pozzovivo dezelfde ambities als BMC met Caruso: "Hij zal zich richten op de top vijf en etappewinst", zegt ploegleider Laurent Biondi over de 32-jarige Italiaan, die in de afgelopen drie Giro's in de top tien eindigde en vorig jaar vijfde werd.

De Colombiaan Carlos Betancur, in 2013 vijfde in de Ronde van Italië, is de belangrijkste helper van Pozzovivo.

De Fransen Julien Bérard, Axel Domont en Hubert Dupond, de Duitser Patrick Gretsch, de Canadees Hugo Houle en de Italianen Matteo Montaguti en Rinaldo Nocentini completeren de Franse ploeg.