Bert-Jan Lindeman reed vrijdag de hele dag in de aanval en kwam uiteindelijk als derde over de finish in de vierde etappe van de Ronde van Romandië. Meer zat er volgens de renner van Lotto-Jumbo niet in.

"Deze derde plaats was uiteindelijk het hoogst haalbare. Het is alleen jammer dat ik mijn eigen plan niet kon waarmaken", zei Lindeman op de officiële website van de wielerformatie.

De 25-jarige Emmenaar maakte al snel onderdeel uit van een kopgroep van zes man. Ritwinnaar Stefan Küng en Jan Bakelants bleken in de slotfase een maatje te groot voor Lindeman.

"Ik heb me rustig gehouden in de kopgroep met het idee dat ik een finale moest gaan rijden als we het zouden redden. Helaas pakte Küng in de afdaling van de laatste klim tien seconden voorsprong. Daarna kon ik me niet meer sparen. We moesten volle bak doorrijden om voor het peloton uit te blijven."

Lotto-Jumbo behaalde wel voor het eerst dit seizoen een podiumplaats in een World Tour-wedstrijd. "Het is fijn dat we in deze wedstrijd in slecht weer onze kansen pakken. Als zo'n kans zich voordoet, moeten we als collectief rijden, inzet tonen en gemotiveerd blijven. Dat hebben we vandaag goed gedaan", vond Erik Dekker.

De ploegleider kijkt uit naar de zware bergrit van zaterdag. "Dan gaan we zien hoe goed Robert Gesink is. Het belangrijkste is dat hij weer kilometers maakt in zulke etappes en dat hij beter wordt. Of dat nou in de uitslag is terug te zien of niet."