Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lieuwe Westra

Wielrennen Westra stapt aangeslagen uit Gold Race na zoveelste valpartij

Met een bloedende wond op zijn knie en een pijnlijke grimas op het gezicht verliet Lieuwe Westra zondag de Amstel Gold Race op 90 kilometer van de finish.
Door NU.nl/Charlie Bootsman

De renner van Astana ging in het Vijlenerbos hard onderuit nadat hij afgelopen weekend op de kasseien van Parijs-Roubaix ook al viel.

"Ze gingen liggen voor een bocht en ik kon geen kant op. Het was óf op ze inrijden óf naar rechts sturen. Ik koos voor het laatste", vertelt de aangeslagen Westra aan NU.nl.

"Het is toch zo stom hoe ze soms vallen. Ik had zelfs nog geluk, want ik zag een paaltje en dacht: als ik die raak, ligt mijn been in tweeën. Ik schampte hem licht, dus het valt eigenlijk nog mee."

Tegenslag

Westra blijft deze maand weinig bespaard. "Ik werd uit de Ronde van Baskenland gehaald om Roubaix te rijden en vervolgens ga ik daar drie keer op mijn muil. Dat ging nu ook wel even door mijn hoofd. Met deze erbij zijn dat al drie opgaves en daarom wilde ik nu ook doorrijden."

De 50e editie van de Gold Race in beeld

"De ploeg zei alleen dat ik moest stoppen. Er zijn belangrijkere dingen, zoals de Tour de France. Daar hebben ze ook gelijk in. Het heeft geen zin om zo door te rijden. De ploeg wil ook het beste voor mij, maar het zit nu even allemaal tegen."


Lees meer over:

Amstel Gold RaceAstanalieuwe westra

Aanbevolen artikelen