Tristan Hoffman rekent erop dat Peter Sagan zondag in Parijs-Roubaix bij de beste renners in koers zal horen. De Slowaak van Tinkoff-Saxo grossiert dit voorjaar in ereplaatsen, maar won nog weinig.

"Als we Sagan op het podium hebben, zijn we tevreden. We gaan ervan uit dat hij weer van voren zit en aan het einde nog wat extra's heeft", aldus Hoffman, zelf ooit tweede in Roubaix, tegen NU.nl.

De 25-jarige Sagan werd dit jaar vierde in de Ronde van Vlaanderen en Milaan-San Remo en wacht nog steeds op zijn eerste zege in een grote klassieker.

"Hij was de laatste jaren op topniveau en is nu ook goed, maar het is qua overwinningen iets minder. Het kan straks zomaar weer de andere kant opvallen, hij kan het in ieder geval nog steeds getuige zijn ritzege in de Tirreno."

Toch is Hofmann bang dat Sagan het in Roubaix af moet leggen tegen bijvoorbeeld topfavoriet Alexander Kristoff. "Die is van een andere orde op dit moment. Hij gaat echt super en is gewoon net iets beter."

Terpstra

De nummer twee van Parijs-Roubaix in 2004 en de nummer vier van 2000 en 2002 verwacht ook veel van Niki Terpstra. De renner van Etixx-QuickStep won de 'Hel van het Noorden' vorig jaar en toonde zijn goede vorm met een tweede plaats in Vlaanderen.

"Die gaat hier weer goed zijn, daar ben ik niet bang voor. Het is gewoon één van de favorieten. Hij is niet bang om aan te vallen, dus die zal er wel vol invliegen. Hij heeft het verleden jaar al uitzonderlijk goed gedaan en wordt zelfs nog beter", meent Hoffman.

Rumoerige tijden

Een overwinning is voor Tinkoff-Saxo misschien nog wel het meest welkom gezien de onrust van de laatste weken. Bjarne Riis, al jaren het grote brein achter de ploeg, is plotseling vertrokken en de flamboyante eigenaar Oleg Tinkov levert stevige kritiek op zijn renners.

Karsten Kroon, die eind vorig jaar stopte bij de Russisch-Deense formatie, liet zich ontvallen dat hij nu liever niet voor Tinkoff-Saxo zou willen rijden omdat de sfeer volgens hem niet prettig is. "Het draait absoluut niet binnen die ploeg. Sagan kan misschien wel omgaan met die druk, maar kunnen die andere zeven jongens dat ook?"

Hoffman heeft het idee dat de beslommeringen van de teamleiding geen invloed hebben op de renners. "Het zijn rumoerige tijden, maar we kunnen de kop er goed bij houden. Die druk is er bovendien altijd. We moeten alleen wel realistisch zijn. In alle koersen zitten we van voren, maar je kunt niet altijd wedstrijden winnen."