Met de zege van de Scheldeprijs nog in zijn benen verkende Alexander Kristoff donderdag alweer het parcours van Parijs-Roubaix. 

''Het is niet dat het terrein nog veel verrassingen in petto heeft'', vertelde de Noor na een lichte training. ''Maar het is belangrijk om het materiaal te testen en de juiste bandendruk te zoeken."

Kristoff verschijnt zondag als grote favoriet aan de start. Hij won afgelopen week niet alleen de Ronde van Vlaanderen en de Scheldeprijs. Drie ritzeges waren ook voldoende voor een leidende positie in het eindklassement van de Driedaagse De Panne-Koksijde.

Kristoff ziet veel andere kanshebbers voor de zege op de klassieker die bekendheid geniet vanwege de vele kasseienstroken. Hij kwam in vijf eerdere deelnames ook nooit verder dan een negende plek en moest maar liefst drie keer opgeven.

''Etix-QuickStep zal goed zijn met Stybar en Terpstra en ook Sky heeft een sterke ploeg'', zei Kristoff. ''En dan heb je Vanmarcke, Van Avermaet en Degenkolb. Roubaix is ook de koers waar ik het minst van houd. Het is geweldig om op tv te zien, maar zwaar om aan deel te nemen."